VerzamelaarsJaarbeurs

Europa's grootste Vintage Evenement

14 & 15 april 2018 | Jaarbeurs Utrecht

Activiteiten 

Wat was de najaarseditie van de VerzamelaarsJaarbeurs weer leuk! Bekijk hier nog eens het programma terug. We snappen dat je alweer met smart zit te wachten op het programma voor het voorjaar. Houd deze pagina en Facebook goed in de gaten, daar maken we nieuws en programma-updates direct bekend. 

Catawiki

Laat jouw objecten taxeren 

Heb jij mooie schatten in huis die je wilt laten taxeren? Het kon op de VerzamelaarsJaarbeurs! Op zaterdag en zondag waren er veilingmeesters aanwezig van Catawiki. Je kom op zaterdag jouw antiek, toys, muziek, memorabilia en strips taxeren. Op zondag waren er tenminste drie veilingmeesters aanwezig gespecialiseerd in antiek en vinyl. 

Star Wars Star Wars

Meet en Greet met bekende (Star Wars) acteurs

Als Star Wars fan kon je je hart ophalen op de VerzamelaarsJaarbeurs. Een groot aantal acteurs en andere medewerkers waren zaterdag op de beurs aanwezig voor een Meet & Greet. Zo kon je o.a. kennismaken met Brian Muir, Stephen Calcutt, John Simpkin, Matthew Dale, Peter Ross, Jack Klaff, Daniel Eghan, Toby Philpott, John Altman, Mel Pickup, Christopher Patrick Nolan, Garrick Hagon, Liza Ross, Gary Kiely, Mark Everex Collett, Willie Coppen, April Perkins, Alan Austen, Richard Stride, Trevor Butterfield en Anthony Forrest. 

Cosplay Workshop Cosplay Workshop

Cosplay workshop

Op zondag werd in hal 11 om 11:00 uur, 13:00 uur en 15:00 uur een workshop van 1,25 uur over Worbla gegeven, een thermoplastic dat je kan modeleren met de hand nadat het is verwarmd met een heatgun. Dit materiaal wordt vaak gebruikt door cosplayers voor het maken van allerlei kostuum onderdelen, zoals armors en wapens. De deelnemers maakten geen volledige kostuum in de workshop, maar één onderdeel: een bracer of een kleine prop. We begonnen met een demonstratie, vervolgens gingen de deelnemers zelf aan de slag.

Homecomputermuseum

HomeComputerMuseum

Het HomeComputerMuseum is een nieuw museum in het midden van het technisch hart van Nederland wat de geschiedenis van de thuiscomputer op een interactieve wijze laat beleven. Hoe zijn we van de computers met alleen lampjes naar een bijna noodzakelijk apparaat gegaan waar jong en oud mee werkt en speelt? Op de VerzamelaarsJaarbeurs kon je zelf ervaren hoe het is om in 1977 een Apple II aan te zetten en hoe de jeugd in 1985 computerspelletjes speelde en wat Nederland te bieden had als 'internet' in begin jaren 80. Lees de verhalen over waarom de fabrikant specifiek die computer heeft gebouwd en wie waren de mensen die hun geld uitgaven aan deze computers, wat deden ze er mee? 

Cruise Brothers

The Cruise Brothers

Op de VerzamelaarsJaarbeurs kon je Amerikaanse sleeën bewonderen. The Cruise Brothers namen er tien mee. Alle merken en jaartallen, customized of origineel, kon je bekijken in Hal 11. 

Cirkel kleding Cirkel kleding

De Cirkel van Kleding, installatie van Pet van de Luijtgaarden

Uit Brits onderzoek blijkt dat een vrouw gedurende haar leven 2.400 kledingstukken bezit. De cirkel symboliseert het levensproces vanaf geboorte tot de dood. 120 ontwerpers, kunstenaars èn particulieren gaan aan de slag om ruim 1.000 witte, roze en rode kledingstukken te up-cyclen. Tweedehands kledingstukken en allerlei door de kunstenaar verzamelde voorwerpen worden hiermee één grote installatie. Het project stelt op een speelse en toegankelijke manier het eigentijdse verschijnsel van overconsumptie aan de orde.

Pet van de Luijtgaarden is gefascineerd door de absurditeit van de veelheid aan spullen. "Winkels worden steeds groter en voller. Maar waar hebben we het allemaal voor nodig?'". Als collectioneur koopt Van de Luijtgaarden op Marktplaats complete verzamelingen op van objecten zoals wegwerpaanstekers, kikkers, G.I. Joe actiepoppen en flippo's. "De dwaasheid van het 'nooit genoeg' blijkt onherroepelijk."

De expositie van De Cirkel van Kleding was te aanschouwen en te beleven in hal 7 van de VerzamelaarsJaarbeurs. 

Dutch Collector Award

De Dutch Collector Award wordt ieder jaar op de VerzamelaarsJaarbeurs in november toegekend aan drie categorieën verzamelaars. De categorieën die in aanmerking komen voor deze Award zijn: Verzamelaars t/m 18 jaar, een categorie dames en een categorie heren. Deze verzamelaars hebben zich onderscheiden door de tijd en aandacht die zij steken in het verzamelen en/of door hun bijzondere verzameling. De uitreiking vond plaats op zaterdag 11 november om 13.00 uur op het podium in hal 7. De presentatie was in handen van Richard de Groot (Three Imaginary Boys).