VerzamelaarsJaarbeurs

Europa's grootste Vintage Evenement

14 & 15 april 2018 | Jaarbeurs Utrecht

Fiat 500|600|1100: Nostalgie om bij te watertanden

Verzamelaarsjaarbeurs - Fair 500 expositie Jaarbeurs | Utrecht
Likkebaarden bij een Fiat 1100

Elektronica moest bij wijze van spreken nog worden uitgevonden. Chips in auto’s? Nog nooit van gehoord. Wie kent de Italiaanse films niet met daarin een Fiat 600 die over zonovergoten Italiaanse bergweggetjes rijdt. Het is het beeld van de jaren zestig en zeventig uit alweer de vorige eeuw. 

Nostalgie om bij te watertanden. Fiat Club Nederland laat op de VerzamelaarsJaarbeurs deze tijden herleven. De club komt met zeven oldtimers naar de beurs. De trotse eigenaars van deze modellen vertellen graag waardoor zij in vervoering raken. Als je het vraagt trekken ze ook de motorkap open om te laten zien hoe een echte motor zonder fratsen eruit ziet. 

Een technisch probleem? Vraag het de leden. De club heeft inmiddels ook een uitgebreid fotoarchief met bijna elk model Fiat in de hoofdrol. Nou ja, elk model. Elke Oldtimer. De foto’s worden meegenomen naar de beurs.  

De Fiat Club Nederland is een club van hobbyisten die stralen van enthousiasme als ze vertellen over hun auto’s. Ze vertellen graag over ‘hun’ club. Zo ook Jacques Bielen. Hij vertelt enthousiast. “Het gaat ons er niet in om een auto in topconditie te brengen. We zijn vooral hobbyisten die gek zijn van de FIAT 1100, 127 of 131, om er maar een paar te noemen. We hebben er lol in om ze te laten rondrijden en we tonen ze graag aan een breed publiek. Altijd gezellig. We zijn gewoon trots op onze auto’s. En die trots willen we delen op de VerzamelaarsJaarbeurs.


Geïnteresseerd in nog meer activiteiten? Bekijk het volledige overzicht »