VerzamelaarsJaarbeurs

Europa's grootste Vintage Evenement

14 & 15 april 2018 | Jaarbeurs Utrecht

Elvis en zijn heldinnen op de 48ste Mega Platen & CD Beurs

Mega Platen & CD Beurs
Tijdens de VerzamelaarsJaarbeurs vindt traditiegetrouw ook de Mega Platen & CD Beurs plaats. Op 11 en 12 november is dat de 48ste editie. 

De internationaal hoog aangeschreven en drukbezochte platenbeurs trekt muziekfans en verzamelaars uit de hele wereld die op zoek zijn naar een aanvulling op de collectie. Tijdens de voorjaarseditie van dit evenement werden er bezoekers geteld uit maar liefst 65 verschillende landen komende vanuit bijna alle 6 continenten. De vintage vinyl- en cd liefhebbers komen bij elkaar om platen te kopen, boekpresentaties bij te wonen, live optredens te zien en exposities te bezoeken. Daarnaast is er een geweldig aanbod posters, foto’s en t-shirts, vinyl, boeken, films, cd’s, tijdschriften en gesigneerde platen. Dit najaar is er een Elvis expositie aangevuld met zijn heldinnen uit de popgeschiedenis en een veiling van zeldzaam vinyl. 

Elvis en zijn heldinnen

Vraag een twaalfjarige naar de beroemdste Rock ’n’ Roll ster en zij of hij zal roepen Elvis! Expert Johan van Wezel uit Utrecht is zijn leven lang al een groot verzamelaar van alles wat met deze legendarische hipshaker te maken heeft en zal de meest zeldzame stukken uit zijn collectie exposeren. Denk hierbij aan persoonlijke eigendommen, handtekeningen, originele teksten en de mooiste vinyl platen. Dus bent u fan van Elvis? Bezoek dan ook de Mega Platen & CD Beurs. 
Naast de expositie van Johan van Wezel is er een vinyl expositie van sterren uit de jaren ‘50 en ‘60  getiteld ‘De Vrouwelijke Helden van Elvis’, gecureerd door DJ Miss Twist. Zij toont originele vinyl platen van veelal zwarte vrouwelijke muziekhelden waar niet alleen Elvis zelf graag naar luisterde maar ook hedendaagse artiesten als Adele, Madonna en Beyoncé inspireerden.

Wat kun je nog meer verwachten op de Mega Platen & CD Beurs?

  • Op zaterdag zal Omega Auctions zo’n honderd bijzondere muziekitems veilen op de beurs
  • Boekpresentatie Poppioniers door Tom Steenbergen
  • 40 jaar na het uitkomen van Never Mind the Bollocks, Here's the Sex Pistols van de Sex Pistols zal dit worden gevierd op de beurs met een akoestisch optreden van de Haagse formatie The Stiff.
  • De popquiz van de Three Imaginary Boys is een begrip. De quiz is bedoeld voor iedereen, van leek tot fervente muziekkenner. De hele popgeschiedenis passeert de revue en de quiz wordt op humoristische wijze gebracht. Het publiek wordt druk aan het werk gezet om muziekfragmenten te raden, verbanden te leggen of clips te herkennen en winnen daarmee mooie prijzen zoals concertkaartjes. Dit alles op zondag.

Mega Platen & CD Beurs NAJAAR 2017

• Jaarbeurs Utrecht, Jaarbeursplein 6 te Utrecht 
• Zaterdag 11 november (9.00 tot 17.00 uur) en op zondag 12 november (10.00 tot 17.00 uur) 
• Voorverkoop met korting, het laatste nieuws en complete programma zie: www.recordplanet.nl