VerzamelaarsJaarbeurs

Europa's grootste Vintage Evenement

17 & 18 november 2018 | Jaarbeurs Utrecht

Vinylkoorts tijdens de 49e Mega Platen en CD Beurs 

Mega-platen-cd-Beurs
De grootste platenbeurs ter wereld staat in hoog aanzien bij popkenners, verzamelaars, dj’s en fans. Zij vinden bij ruim 500 exposanten de verzamelde popgeschiedenis van de afgelopen zestig jaar. Elpees, singles, maxisingles, cd’s en dvd’s. Maar ook veel pop-gerelateerde items, zoals boeken, foto’s en tijdschriften.

Meer dan muziek

Naast het gigantische aanbod van de exposanten zijn er signeersessies, cd-presentaties, liveoptredens en deejaysets. De vaste expositie is deze keer samengesteld door DiscoPatrick. En de titel ´45 jaar Disco Fever´ zegt het al. Hier ontdek je de geschiedenis van disco.

SPECIAL GUESTS

Shandon Sahm, jarenlang drummer van Indie band de Meatpuppetsj is ook de zoon van de legendarische Texaanse muzikant Doug Sahm (Sir Douglas Quintet, Texas Tornadoes etc). Tijdens de Mega Platen en CD Beurs in Utrecht speelt hij een aantal beroemde hits spelen van zijn vader. Ook zijn er optredens van de Nederlandse formatie Reveller & Tabs.


Mega-platen-cd-Beurs

45 jaar Disco Fever 1973-2018

Patrick Lejeune -beter bekend als DiscoPatrick- verzamelt sinds 1978 alles wat te maken heeft met disco, funk en rap. Hij is inmiddels een fenomeen en samen met Patrick Vogt staat zijn naam als auteur op twee boeken. Het laatste boek Disco –An Encyclopaedic Guide to the Cover Art of Disco Records- uit 2014 is inmiddels een standaardwerk en uitgegeven door SOULJAZZ uit Londen. De expositie volgt een tijdlijn die start rond 1973 en je meeneemt langs de dj-cultuur, het ontstaan van de remix, de intrede van de 12 inch plaat en het gebruik van de synthesizer.

Vinyl Veiling
Het Engelse veilinghuis Omega Auction neemt opnieuw de veilinghamer ter hand. Op zoek naar zeldzaam vinyl? Kom langs op deze unieke veiling.

        

Stop kindermishandeling | Breaking the Chains
Breaking the Chains is een muziekproject van de Bikers Against Child Abuse (B.A.C.A.). Zij zetten zich in tegen kindermishandeling over de hele wereld. Om geld op te halen voor dit non-profit project zijn er op stand 441 zijn verschillende Nederlandse muzikanten die een plaat lanceren, optreden en signeren. Zo presenteert Record Industry uit Haarlem Passion voor Vinyl deel 2, geschreven door popjournalist Robert Haagsma. Gasten zijn onder andere Tim Knol. Het trio Three Imaginary Boys organiseert de Popquiz. Hieraan kan iedereen gratis meedoen en er zijn aantrekkelijke prijzen. Bijvoorbeeld diverse concertkaartjes.

Mega Platen & CD Beurs
Locatie | Jaarbeurs | Utrecht
Data | zaterdag 14 april 9.00 – 17.00 uur & zondag 15 april 10.00 – 17.00 uur
Tickets geldig voor zowel Mega Planten en CD Beurs als VerzamelaarsJaarbeurs 

- online voorverkoop € 12,50 via verzamelaarsjaarbeurs.nl/Tickets
- aan de kassa € 14. Kinderen tot en met 10 jaar gratis

 

Meer over 'Breaking the Chains'


Breaking the Chains is een muziekproject dat speciaal aandacht vraagt voor kindermishandeling en de Bikers Against Child Abuse (B.A.C.A.) beweging. In de studio hebben een aantal van Nederlands grootste en beste muzikanten een album opgenomen, waarmee zij de wereld willen laten zien dat zij tegen elke vorm van kindermishandeling zijn.

Stoer met een klein hart

De muziek op de plaat is de soundtrack van al het werk van B.A.C.A.. Zij keren zich hiermee tegen het stigma dat bikers eng, brutaal en allesbehalve zorgzaam zijn. Deze mannen hebben juist bijzonder veel empathie en een groot hart. “We lenen onze stemmen aan diegene die zelf niet kunnen of mogen praten”.

Non profit

Breaking the Chains is een 100% non-profit organisatie. Dit betekent dat iedereen die aan dit project meewerkt, dit volslagen belangeloos doet. Alle opbrengsten gaan direct naar de B.A.C.A. om te helpen kinderen te beschermen tegen geweld en misbruik.

Meet & greet

Alle nummers zijn origineel en speciaal geschreven voor dit project. De officiële lancering van dit album tijdens de Mega Platen en CD Beurs op 14 en15 april en is beschikbaar op cd en als download. Een aantal artiesten die hebben meegewerkt aan het album geeft acte de présence in stand 441. Hier treden zij op en zijn er signeersessies om het project extra onder de aandacht te brengen. Kijk ook op www.breakingthechains.nl