VerzamelaarsJaarbeurs

Europa's Grootste Vintage Evenement

16 & 17 april 2016 Jaarbeurs Utrecht

English Twitter Facebook Blog

Voorverkoop

VerzamelaarsJaarbeurs

Grootste vintagebeurs van Europa op 16 & 17 april 2016 in Jaarbeurs Utrecht

VerzamelaarsJaarbeurs toont expositie over Nederlandse ballethistorie

Op 16 en 17 april 2016 vindt de voorjaarseditie van de VerzamelaarsJaarbeurs, de grootste vintagebeurs van Europa, plaats. Met ruim 2.000 stands vol curiosa, porselein en glaswerk, verzamelitems, vintage kleding, retro stoelen, oude wandkaarten, zakhorloges, antieke kinderwagens, speelgoed en accessoires is er voor iedereen - verzamelaar of niet - wel iets te vinden. Deze editie is er een expositie te zien over de historie van ballet in Nederland, met onder andere kostuums van choreograaf Rudi van Dantzig. Maar wordt er speciaal materiaal tentoongesteld over hoe de beroemde actrice Audrey Hepburn haar carrière begint aan de Arnhemse Muziekschool. Daarnaast organiseert de beurs een expositie met ansichtkaarten over het winnen van delfstoffen in Nederland.

VerzamelaarsJaarbeurs

Expositie historie ballet in Nederland

De VerzamelaarsJaarbeurs geeft aan de hand van affiches, programmaboekjes, recensies, foto’s, krantenartikelen, ansichtkaarten en boeken een overzicht van de Nederlandse ballethistorie. De expositie bevat originele balletkostuum-ontwerpen van choreograaf Rudi van Dantzig. Daarnaast is er ook een balletpakje en spitzes van balletdanseres Margot van Wilgenburg te zien. Zij was in de jaren ’50 bekend als danseres bij het Scapino Ballet en Het Nationale Ballet. Ook zijn er recensies en programmaboekjes te zien van dansvoorstellingen waar de jonge Audrey Hepburn (foto) een grote rol in heeft gehad. Nederlands bekendste actrice zat in haar tienerjaren, tijdens de Tweede Wereldoorlog, op de Arnhemse Muziekschool. Met naam en toenaam wordt Audrey in de recensies geprezen tot talentvolle balletdanseres. Daarnaast is er ook een originele poster van Dick Bruna te zien, die hij in 1959 ontwierp voor het Nederlands Dans Theater (NDT). De expositie is samengesteld door de winnaar van de Dutch Collector Award 2015, Andries van Beek.

Ballet expo op de VerzamelaarsJaarbeurs

Ballet expo op de VerzamelaarsJaarbeurs

Ansichtkaart expositie Nederlandse delfstoffen

Wie denkt dat de Nederlandse bodem ons niets te bieden heeft, heeft het mis. Veel grondstoffen zijn in het verleden aan de bodem onttrokken voor verschillende doeleinden. Bijvoorbeeld: zand, klei, leem, grind, kalk, zout, mergel en turf. Maar nog steeds worden er stoffen uit de Nederlandse bodem gehaald die van groot belang zijn voor de hedendaagse maatschappij, zoals bijvoorbeeld gas en olie. Op de beurs is een uitgebreide ansichtkaarten expositie te zien die een goed beeld geeft hoe het winnen van delfstoffen er aan toe gaat.

expo Delfstoffen in Nederland VerzamelaarsJaarbeurs

Showroom

Op deze pagina kunt u kijken wat standhouders aanbieden tijdens de VerzamelaarsJaarbeurs.

Mega Platen & CD Beurs | Hal 12 & 11 | 45ste editie

Tegelijkertijd met de VerzamelaarsJaarbeurs vindt de vier-en-veertigste editie van de Mega Platen en CD beurs plaats. Een evenement dat in de afgelopen jaren internationale naam en faam heeft verworven als dé plek voor de meest uitgebreide verzamelingen, exposities, boekpresentaties, signeersessies en filmvertoningen op het gebied van muziek. Ook biedt de beurs het grootste vinylaanbod ter wereld en kunnen bezoekers en muziekfans bekende artiesten tegenkomen die op zoek zijn naar hun eigen originele platen.

Mega Platen & CD Beurs, VerzamelaarsJaarbeurs

VerzamelaarsJaarbeurs voorjaar 2016 in Jaarbeurs Utrecht

De VerzamelaarsJaarbeurs blijft de gezelligste plaats om collega verzamelaars te ontmoeten. Even rustig zitten, elkaar de nieuwe aanwinsten laten zien, tips, ideeën en wetenswaardigheden uitwisselen kan op een van de vele gezellige terrassen.

  • Zaterdag 16 april van 9.00 uur tot 17.00 uur
  • Zondag 17 april van 10.00 uur tot 17.00 uur
  • Jaarbeurs Utrecht, Jaarbeursplein 6, 3521 AL Utrecht
  • Toegangsprijs aan de kassa: € 14,- (Kinderen tot 12 jaar gratis toegang)
  • Voorverkoop via onze website: € 12,50 (geen extra kosten)

Nieuwsbrief

Hotels in Utrecht

VerzamelaarsJaarbeurs 2016

Vintage verzamelaarsjaarbeurs

vintage

vintage

vintage

vintage

vintage

vintage

vintage