VerzamelaarsJaarbeurs

Europa's Grootste Vintage Evenement

11 & 12 april 2015 Jaarbeurs Utrecht

English Twitter Facebook Blog

Voorverkoop

VerzamelaarsJaarbeurs 11 & 12 april 2015

Vintagebeurs in teken Steam Punk, James Bond en antieke kinderwagens

De voorjaarseditie van de grootste vintagebeurs van Europa vindt plaats op zaterdag 11 en zondag 12 april in Jaarbeurs Utrecht. Op de VerzamelaarsJaarbeurs zijn talloze bijzondere voorwerpen te zien en te koop, verdeeld over tweeduizend kramen. Van porseleinen poppen tot design artikelen, en van serviesgoed tot antieke meubels. In samenwerking met visueel kunstenaar Pet van de Luijtgaarden showen modestudenten experimentele ontwerpen geďnspireerd op de modebeweging Steam Punk. Ook vindt er een parade plaats van ouderwetse kinderwagens en komen niet minder dan vijf voormalige James Bondgirls signeren op de beurs.

VerzamelaarsJaarbeurs

Lego-blokken, sigarenbandjes, maar ook bouten, kettingzagen, klokken en radars: alles kun je sparen en verzamelen. Dat is precies wat kunstenaar en verzamelaar Pet van de Luijtgaarden doet en met succes tentoonstelt in musea en op internationale beurzen. Onder leiding van Pet gaan modestudenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht aan de slag met zijn verzamelingen en showen tijdens de beurs 20 experimentele ontwerpen geďnspireerd op Steam Punk. Deze modebeweging komt uit de Verenigde Staten en combineert een Gothic en Victoriaanse stijl met mechanische accessoires. Steam Punk staat voor een verlangen naar vroeger en de beweging romantiseert de tijd van de industrialisatie.

Steam Punk VerzamelaarsJaarbeurs

Meet & greet met 6 James Bondgirls

Voor de James Bond-fans is er een leuk extraatje tijdens de beurs, namelijk een heuse meet & greet met zes James Bondgirls, waaronder Caroline Munro. De Britse actrice (foto links) was - samen met Roger Moore - te zien in de film The Spy Who Loved Me uit 1977 en signeert op de beurs voor alle fans. Daarnaast komen de volgende actrices:

  • Martine Beswicke from Russia with Love & Thunderball
  • Valerie Leon The Spy Who Loved Me & Never Say Never Again
  • Carole Ashby Octopussy & A View to Kill
  • Madeline Smith Live and Let Die
  • Virginia Hey The Living Daylights

Bond Girls VerzamelaarsJaarbeurs

De signeersessie wordt mogelijk gemaakt door XO Gold

Parade antieke kinderwagens

Al tientallen jaren verzamelt Nelly Sloep kinderwagens uit de periode begin 1900 tot 1970. Op de beurs organiseert zij een parade van zo´n 20 kinderwagens uit de vorige eeuw. Met exemplaren uit Sloep’s eigen collectie of van vrienden en relaties. Sommige kinderwagens zijn zeldzaam of zeer kostbaar met een waarde tot drieduizend euro. De parade vindt door de hele beurs plaats en wordt op zondag gehouden. Op beiden beursdagen is Nelly Sloep ook aanwezig met een collectie poppen en kinderwagens afkomstig uit het Poppen- en Kinderwagenmuseum.

Kinderwagen pararde Nelly Sloep

Ansichtkaarten thema shows van Arnold Tak

Reeds diverse malen heeft ansichtkaarten verzamelaar Arnold Tak bijzondere aandacht mogen geven aan zijn hobby tijdens de beurs en ook dit najaar zal hij niet ontbreken. Nadat Arnold diep in zijn archief is gedoken komt hij nu met 3 zeer verrassende thema voorstellingen die allen een bijzondere indruk geven van Nederland in de vorige eeuw(en). De drie thema’s zijn: Mensenkinderen, Straathandel en Winkels in Nederland. Elk thema bestaat uit minimaal 100 ansichten die vertoond zullen worden op een groot breedbeeld scherm in hal 11. Voor de ouderen onder ons kan het een feest der herkenning zijn terwijl jongeren kunnen zien hoe goed sommige ouderen het nu hebben.

Meer informatie over de thema shows van Arnold Tak

Ansichtkaarten en prentbriefkaarten VerzamelaarsJaarbeurs

Mega Platen & CD Beurs | Hal 12 & 11 | 43ste editie

Tegelijkertijd met de VerzamelaarsJaarbeurs vindt de drie-en-veertigste editie van de Mega Platen en CD beurs plaats. Een evenement dat in de afgelopen jaren internationale naam en faam heeft verworven als dé plek voor de meest uitgebreide verzamelingen, exposities, boekpresentaties, signeersessies en filmvertoningen op het gebied van muziek. Ook biedt de beurs het grootste vinylaanbod ter wereld en kunnen bezoekers en muziekfans bekende artiesten tegenkomen die op zoek zijn naar hun eigen originele platen.

VerzamelaarsJaarbeurs voorjaar 2015 in Jaarbeurs Utrecht

Op deze pagina kunt u kijken wat standhouders aanbieden tijdens de VerzamelaarsJaarbeurs.

Bekijk vooral de foto's van de vorige edities om een beeld te krijgen van de afmeting en de sfeer, of om nog even lekker na te genieten. Er zijn aparte afdelingen voor speelgoed, glas, aardewerk, boeken, munten, kaarten, postzegels, archeologie, platte zaken, fifties spullen en design woon - en interieurartikelen. Op vrijwel elk gebied zijn binnen - en buitenlandse specialisten aanwezig. Plattegrond van de beurs. De komende editie van de VerzamelaarsJaarbeurs wordt zoals altijd georganiseerd in combinatie met de Mega Platen & CD Beurs.

De VerzamelaarsJaarbeurs blijft de gezelligste plaats om collega verzamelaars te ontmoeten. Even rustig zitten, elkaar de nieuwe aanwinsten laten zien, tips, ideeën en wetenswaardigheden uitwisselen kan op een van de vele gezellige terrassen.

Vintage VerzamelaarsJaarbeurs

  • Zaterdag 11 april van 9.00 uur tot 17.00 uur
  • Zondag 12 april van 10.00 uur tot 17.00 uur
  • Jaarbeurs Utrecht, Jaarbeursplein 6, 3521 AL Utrecht
  • Toegangsprijs aan de kassa: € 13,- (Kinderen tot 12 jaar gratis toegang)
  • Voorverkoop via onze website € 11,50

Nieuwsbrief

Hotels in Utrecht

Verzamelaars Jaarbeurs 2015

Vintage schoenen verzamelaarsjaarbeurs

keramiek verzamelaarsjaarbeurs><br><br>
	<img src=

Disney verzamelaarsjaarbeurs

archeologie verzamelaarsjaarbeurs

vintage hoeden

bankbiljetten en vintage

vintage

vintage

vintage

vintage

vintage design