VerzamelaarsJaarbeurs

Europa's Grootste Vintage Evenement

11 & 12 april 2015 Jaarbeurs Utrecht

English Twitter Facebook Blog
Grootste vintagebeurs van Europa in weekend van 22 & 23 november

VerzamelaarsJaarbeurs in teken van Edith Piaf

Op de VerzamelaarsJaarbeurs zijn talloze bijzondere voorwerpen te zien en te koop, verdeeld over tweeduizend stands. Van porseleinen poppen tot vintage objecten, en van serviesgoed tot design meubels. De nieuwste editie van de beurs vindt plaats in het weekend van zaterdag 22 en zondag 23 november in Jaarbeurs Utrecht en besteedt - in de aanloop naar het 100ste geboortejaar in 2015 - speciale aandacht aan de Franse zangeres Edith Piaf. Daarnaast toont visueel kunstenaar Pet van de Luijtgaarden een bijzonder kunstwerk gemaakt van Kindersurprise-eieren. Ook wordt tijdens de beurs de Dutch Collector Award 2014 uitgereikt aan verzamelaars uit 3 verschillende categorieën. Op deze pagina kunt u kijken wat standhouders aanbieden tijdens de VerzamelaarsJaarbeurs.

VerzamelaarsJaarbeurs

In 2015 is het 100 jaar geleden dat Edith Piaf werd geboren. Zij wordt gezien als een van de grootste zangeressen die Frankrijk ooit heeft gehad en is bekend om haar beroemde chansons La Vie en rose en Non, je ne regrette rien. Reden om een expositie te organiseren met allerlei memorabilia over Piaf: foto’s, elpees, singles, 78 toeren platen, posters, ansichtkaarten, boeken, tijdschriften, video’s, dvd’s, cd’s, programmaboekjes en muziekbladen. Meer dan 200 items zijn er te zien waaronder een foto gesigneerd door La Piaf zelf en een gigantische originele poster van de film Les Amants de Demain, waarin de zangeres heeft gespeeld. De expositie is samengesteld door Aafke Venema die met deze bijzondere verzameling vorig jaar de Dutch Collectors Award won.

VerzamelaarsJaarbeurs

Kindersurprise-ei kunstwerk van Pet van de Luijtgaarden

Visueel-kunstenaar Pet van de Luijtgaarden presenteert een bijzonder kunstwerk op de VerzamelaarsJaarbeurs. Een muur bestaande uit 50.000 speelgoedfiguurtjes afkomstig van de bekende Kindersurprise-eieren. De populaire figuurtjes zijn opgekocht uit failliete inboedels en particuliere verzamelingen en vormen samen 1 groot kleurig kunstwerk. Hiermee wil Pet van de Luijtgaarden de bezoekers op een speelse en toegankelijke manier bewust maken van het eigentijdse verschijnsel van overconsumptie.

VerzamelaarsJaarbeurs Kindersurprise-ei

Dutch Collector Award 2014

Tijdens de beurs wordt voor de vijfde maal de begeerde Dutch Collector Award uitgereikt aan verzamelaars uit 3 verschillende categorieën – dames en heren boven de 18 en kinderen tot en met 17 jaar - met de meest opvallende collecties. De nominaties zijn bepaald door de redactie van het magazine Verzamelen en de prijs wordt op zaterdag feestelijk uitgereikt. Winnaars en winnaressen uit de afgelopen edities van deze verkiezing hebben al diverse malen mogen exposeren op de VerzamelaarsJaarbeurs en ook dit keer maakt men weer kans om zijn of haar eigen tentoonstelling te mogen cureren. De presentatie is in de deskundige handen van het “Three Imaginary Boys” collectief uit Utrecht. Zij presenteerden onlangs nog tijdens het filmfestival. Verder zal zowel voor- als na afloop van de verkiezing YvetteParis een hommage brengen aan Edith Piaf. De verkiezing vindt plaats op zaterdagmiddag op het grote terras in hal 7, aanvang 12.30 uur.

Dutch Collector Award VerzamelaarsJaarbeurs

Meet & Greet the Stars

Tijdens deze editie van de VerzamelaarsJaarbeurs komen er een aantal acteurs en actrices langs om te signeren. Ditmaal Virginia Hey de grote ster. Zij is bekend van haar rol als Warrior Woman in Mad Max2 en Pa’u Zotoh Zhaan uit de Science Fiction serie Farscape. Daarnaast speelde ze Rubavitch in de James Bond film The Living Daylights. Behoudens Boba Fett - die aanwezig was op een vorige editie - zijn alle Bounty Hunters uit de Star Wars saga aanwezig. De signeersessies vinden plaats in hal 11. Alle acteurs zijn beide dagen aanwezig van 11.00 uur tot 17.00 uur en u kunt met de volgende acteurs of actrices op de foto:

Madonna fans opgelet! Meet & Greet Madonna’s nummer 1 danser tijdens twee van haar wereldtourneen Carlton Wilborn op de VerzamelaarsJaarbeurs. Ook acteerde hij in The Mentalist. Carlton is op zaterdag van 9.30 tot 16.30 uur aanwezig en op zondag van 10.30 tot 15.00 uur. Carlton Wilborn

 • Virginia Hey: Mad Max, James Bond en Farscape
 • Alan Harris: Star Wars IV, V, VI
 • Chris Parsons: Star Wars V
 • Cathy Munro: Star Wars V
 • Pam Rose: StarWars en Batman
 • Angus MacInnes : StarWars IV - A New Hope
 • Alan Flyng : Imperial Officer - Stormtrooper
 • Carlton Wilborn: Madonna’s nummer 1 danser &: The Mentalist see: Carlton Wilborn

VerzamelaarsJaarbeurs Virginia Hey

De signeersessie wordt mogelijk gemaakt door XO Gold

Ansichtkaarten thema shows van Arnold Tak

Reeds diverse malen heeft ansichtkaarten verzamelaar Arnold Tak bijzondere aandacht mogen geven aan zijn hobby tijdens de beurs en ook dit najaar zal hij niet ontbreken. Nadat Arnold diep in zijn archief is gedoken komt hij nu met 3 zeer verrassende thema voorstellingen die allen een bijzondere indruk geven van Nederland in de vorige eeuw(en). De drie thema’s zijn: Mensenkinderen, Straathandel en Winkels in Nederland. Elk thema bestaat uit minimaal 100 ansichten die vertoond zullen worden op een groot breedbeeld scherm in hal 11. Voor de ouderen onder ons kan het een feest der herkenning zijn terwijl jongeren kunnen zien hoe goed sommige ouderen het nu hebben.

Meer informatie over de thema shows van Arnold Tak

Ansichtkaarten en prentbriefkaarten VerzamelaarsJaarbeurs

The day the music died, 31 augustus 1974

Dit jaar is het exact 40 jaar geleden dat Radio Veronica moest stoppen met haar uitzendingen. Veel mensen vonden dit erg jammer toen, u ook? Een kleine greep uit de collectie van verzamelaar Hans Hettelder zal te zien zijn tijdens de beurs.

Radio Veronica, The day the music died, 31 augustus 1974 VerzamelaarsJaarbeurs

Mega Platen & CD Beurs | Hal 12 & 11 | 42ste editie Funky Vinyl & Secret Sounds

Tegelijkertijd met de VerzamelaarsJaarbeurs vindt de twee-en-veertigste editie van de Mega Platen en CD beurs plaats. Een evenement dat in de afgelopen jaren internationale naam en faam heeft verworven als dé plek voor de meest uitgebreide verzamelingen, exposities, boekpresentaties, signeersessies en filmvertoningen op het gebied van muziek. Ook biedt de beurs het grootste vinylaanbod ter wereld en kunnen bezoekers en muziekfans bekende artiesten tegenkomen die op zoek zijn naar hun eigen originele platen.

VerzamelaarsJaarbeurs najaar 2014 in Jaarbeurs Utrecht

Bekijk vooral de foto's van de vorige edities om een beeld te krijgen van de afmeting en de sfeer, of om nog even lekker na te genieten. Er zijn aparte afdelingen voor speelgoed, glas, aardewerk, boeken, munten, kaarten, postzegels, archeologie, platte zaken, fifties spullen en design woon - en interieurartikelen. Op vrijwel elk gebied zijn binnen - en buitenlandse specialisten aanwezig. Plattegrond van de beurs. De komende editie van de VerzamelaarsJaarbeurs wordt zoals altijd georganiseerd in combinatie met de Mega Platen & CD Beurs.

De VerzamelaarsJaarbeurs blijft de gezelligste plaats om collega verzamelaars te ontmoeten. Even rustig zitten, elkaar de nieuwe aanwinsten laten zien, tips, ideeën en wetenswaardigheden uitwisselen kan op een van de vele gezellige terrassen.

Vintage VerzamelaarsJaarbeurs

 • Zaterdag 22 november van 9.00 uur tot 17.00 uur
 • Zondag 23 november van 10.00 uur tot 17.00 uur
 • Jaarbeurs Utrecht, Jaarbeursplein 6, 3521 AL Utrecht
 • Toegangsprijs aan de kassa: € 13,- (Kinderen tot 12 jaar gratis toegang)
 • Voorverkoop via onze website: € 11,50

Nieuwsbrief

Hotels in Utrecht

Voorverkoop VerzamelaarsJaarbeurs

vintage

vintage

vintage

vintage

vintage

vintage

vintage

vintage

vintage

vintage

vintage

vintage

vintage

vintage