VerzamelaarsJaarbeurs

Europa's Grootste Vintage Evenement

8 & 9 april 2017 Jaarbeurs Utrecht

Nederlands Instagram Facebook BlogVerzamelaarsJaarbeurs Grootste vintagebeurs van Europa

Exposities Nederlandse musicalsterren

op VerzamelaarsJaarbeurs 12 & 13 november in Jaarbeurs Utrecht

Europa’s grootste vintagebeurs vindt dit najaar plaats op 12 en 13 november in Jaarbeurs Utrecht. Op de VerzamelaarsJaarbeurs is voor iedereen wat te vinden tussen de duizenden stands: design meubels, vintage fashion, porselein, kinderspeelgoed, curiosa, tribal art en nog vele andere dingen. Tijdens deze editie wordt er speciaal aandacht geschonken aan Nederlandse musicals met een grote expositie. Verder is er aandacht voor de recent overleden Amerikaanse popicoon Prince met zeldzame uitgaves van hem en zijn side-acts The Time en Vanity 6. Ook wordt er tijdens de beurs de Dutch Collectors Award 2016 uitgereikt aan verzamelaars uit drie verschillende categorieën.

VerzamelaarsJaarbeurs

Expositie musicals in Nederland

Dit najaar kunnen bezoekers van de beurs een kijkje krijgen in de Nederlandse musical en theater geschiedenis. Er is een grote collectie te zien van kostuums, attributen, programmaboekjes, foto’s en recensies van onder andere Joop van den Ende producties en musicals als My Fair Lady uit 1960. Zo is onder meer het kostuum van musicalster Willem Nijholt in Miss Saigon te zien en worden zijn zwaard en schild uit Cyrano de Bergerac getoond. Ook zijn privé schmink koffer, memorabilia van Cabaret, veel (privé) foto’s en brieven van Nijholt passeren de revue. Daarnaast is er aandacht voor Jos Brink met een serie geschenken die hij aan zijn medewerkers gaf na afloop van voorstellingen, en is de allereerste poster van beginnende musicalster Chantal Janzen te bewonderen.

Musical expo op de VerzamelaarsJaarbeurs

Musicalexpo op de VerzamelaarsJaarbeurs Musicalexpo op de VerzamelaarsJaarbeurs Musicalexpo op de VerzamelaarsJaarbeurs

Schaalmodellen van radio piraten zenders uit de collectie van Hans Hettelder.

Begin jaren zestig hadden nationale omroepen het monopolie over alle radio- en tv uitzendingen via de ether. Op deze nationale zenders was - tot verdriet van velen - nauwelijks popmuziek te horen, deze muziek werd vaak naar de achtergrond of de stille uurtjes doorgeschoven. Dit zette een aantal zakenmensen en muziekliefhebbers aan het denken. Al gauw ontstond het idee om radio-uitzendingen te verzorgen buiten de territoriale Nederlandse grenzen. Dit kon vrij gemakkelijk via zendschepen die voor de kust op de Noordzee voor anker lagen, net buiten de armen van de heersende orde. Voor de Nederlandse kust lag Veronica en voor de Engelse kust lagen onder meer Radio London, Radio Caroline en Radio Scotland. Verzamelaar en modelbouwer Hans Hettelder heeft van de meeste piraten schepen prachtige schaalmodellen gebouwd die hij op de VerzamelaarsJaarbeurs zal exposeren. Hans is het gehele weekeinde aanwezig voor deskundig commentaar.

Radio piraten zenders

Overzichtstentoonstelling over Prince

Prince Rogers Nelson, wereldberoemd onder zijn artiestennaam Prince, overleed afgelopen april tot het grote verdriet van zijn fans over de hele wereld. De zanger, componist, gitarist en wereldperformer met de bijnaam His Royal Badness wordt dit najaar geëerd op de VerzamelaarsJaarbeurs met een overzichtstentoonstelling over zijn muziek. Ook wordt er hier en daar een sluier opgelicht over zijn mysterieuze (privé)leven. De complete vinyl catalogus van Prince met veel bijzondere en zeldzame uitgaves is te zien samen met uitgaves van bekende side-acts als The Time en het damestrio Vanity 6. De expositie is gecureerd door vereniging The Music Book Collector in samenwerking met enige fervente Prince verzamelaars.

Prince expo

Dutch Collector Award 2016

Tijdens de beurs wordt de Dutch Collector Award uitgereikt aan verzamelaars uit drie verschillende categorieën met de meest opvallende collecties. Nominaties en de uiteindelijke winnaars worden bepaald door de redactie van magazine Verzamelen, de prijzen worden op zaterdag vanaf 13.00 uur uitgereikt op het terras in hal 7.

Dutch Collector Award 2015

Pokemon Vintage

Teun Raaijmakers toont al vele edities vintage handgames en computers in hal 11. Ditmaal verrast hij de VerzamelaarsJaarbeurs met een Pokemon Vintage expositie die het hart weer sneller zal doen kloppen.

Vintage Pokemon

Meet & Greet in hal 11 Star Wars & James Bond acteurs door XOgold

Voor alle Star Wars & James Bond fans is er een Meet & Greet verspreid over het weekeinde.

aanwezig op zaterdag & zondag:

 • Michael Henburry was de stuntdubbel van Wicket de Ewok in Star Wars - Return of the Jedi, daarnaast speelde hij in Labyrinth met David Bowie, Willow met Warwick Davies. In Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 speelde hij een Gringotts Goblin.
 • Jerome Blake speelde Mas Amedda in Star Wars: Episode I The Phantom Menace en Revenge of the Sith. Hij speelde ook Oppo Rancisis in Episode I & II, Rune Haako, Mik Regrap, Horox Ryyder en Orn Free Taa.
 • Stephen Calcutt Stephen was in alle 3 Episodes van de originele Star Wars Trilogy de Screen Body Double voor Dave Prowse als Darth Vader. Hij was ook de Stand In voor Bib Fortuna and Chewbacca. Stephen speelde ook mee in de legendarische film The Rocky Horror Picture Show. Daarnaast was hij ook de body double voor John Cleese in Harry Potter and the Philosopher’s Stone & Harry Potter and the Chamber of Secrets, hij was de Screen Double voor Richard Kiel als Jaws in James Bond.
 • Ted Western is een levende legende in de film industrie, hij was betrokken bij Superman I & II, Diamonds are Forever, The Spy Who Loved Me, Moonraker, Never Say never Again, Willow & Legend. Hij had een legendarische scene in Star Wars IV - A New Hope waarin hij interactie had met Sir Alec Guinness en Mark Hamill als Merc Sunlet.
 • David Stone speelde in Star Wars Episode IV - A New Hope het personage Wioslea, de alien die de landspeeder kocht van Luke Skywalker. Daarnaast speelde hij een B-Wing pilot in Star Wars Episode VI - Return of the Jedi.

alleen aanwezig op zaterdag:

 • Ken Colley was Darth Vader’s rechterhand als Admiral Piett in de kaskraker films Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back en Star Wars Episode VI: Return of the Jedi. Hij speelde rollen in een groot aantal andere films waaronder, Jesus in de 1979 Monty Python komedie The Life of Brian en Colonel Kontarsky in de Clint Eastwood film Firefox (1982).
 • Danny D’Arcy speelde een Stromtrooper, een A Wing Pilot in Return of the Jedi en in 3 James Bond films Never Say Never Again, A View to Kill & Octopussy.
 • Neil Bishop, Neil is het meest bekend door zijn rollen als een First Order Flametrooper, een First Order Snowtrooper en een First Order Stormtrooper in Star Wars: The Force Awakens.
 • Sandeep Mohan heeft rollen gespeeld in grote films als Prince of Persia, Skyfall, Spectre, World War Z, Edge of Tomorrow, maar de meeste zullen hem herkennen van zijn rol in Star Wars: The Force Awakens als een van de Core First Order Stormtrooper.
 • Aaron Ayamah is bekend van zijn rollen als Tie Figther Pilot en First Order Stormtrooper in Star Wars: The Force Awakens.
 • David M. Santana is bekend door zijn rollen in Star Wars: The Force Awakens waarin hij een Core First Order Stormtrooper, Officer Snowtrooper en Heavy Gunner Stormtrooper speelde.
 • Samantha Alleyne is de allereerste vrouwelijke Stormtrooper ooit! Zij speelde een First Order Stormtrooper in Star Wars: The Force Awakens en is een vaak geboekt model.
 • Mick Fryer-Kelsey is een Britse acteur en bekend van zijn rol als Oskus Stooratt in Maz Kanata’s Kasteel in Star Wars: The Force Awakens, hij speelde ook in Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 de rol van Wizard Priest. In de Live Action versie van The Simpsons speelde hij de rol van Largo.
 • Dilu Miah speelde de Hookah Pijp rokende alien in Maz Kanata’s Kasteel in Star Wars: The Force Awakens.
 • Kain Francisspeelde de rol van Izby in Maz Kanata’s Kasteel in Star Wars: The Force Awakens.

Gasten zijn onderworpen aan werkverplichtingen en kunnen op elk moment annuleren. Gasten vragen geld voor handtekeningen. Foto’s van de gasten zijn beschikbaar. Niet alle gasten zijn alle dagen aanwezig. Houd www.xogold13.de in de gaten voor updates en wijzigingen..

xogold

Vintage kleding

Showroom

Op deze pagina kunt u kijken wat standhouders aanbieden tijdens de VerzamelaarsJaarbeurs.

Mega Platen & CD Beurs | Hal 12 & 11 | 46ste editie

Tegelijkertijd met de VerzamelaarsJaarbeurs vindt de zes-en-veertigste editie van de Mega Platen en CD beurs plaats. Een evenement dat in de afgelopen jaren internationale naam en faam heeft verworven als dé plek voor de meest uitgebreide verzamelingen, exposities, boekpresentaties, signeersessies en filmvertoningen op het gebied van muziek. Ook biedt de beurs het grootste vinylaanbod ter wereld en kunnen bezoekers en muziekfans bekende artiesten tegenkomen die op zoek zijn naar hun eigen originele platen.

Mega Platen & CD Beurs, VerzamelaarsJaarbeurs

VerzamelaarsJaarbeurs najaar 2016 in Jaarbeurs Utrecht

De VerzamelaarsJaarbeurs blijft de gezelligste plaats om collega verzamelaars te ontmoeten. Even rustig zitten, elkaar de nieuwe aanwinsten laten zien, tips, ideeën en wetenswaardigheden uitwisselen kan op een van de vele gezellige terrassen.

 • Zaterdag 12 november van 9.00 uur tot 17.00 uur
 • Zondag 13 november van 10.00 uur tot 17.00 uur
 • Jaarbeurs Utrecht, Jaarbeursplein 6, 3521 AL Utrecht
 • Toegangsprijs aan de kassa: € 14,- (Kinderen tot 12 jaar gratis toegang)
 • Voorverkoop via onze website: € 12,50 (geen extra kosten)

Nieuwsbrief

Hotels in Utrecht

VerzamelaarsJaarbeurs 2016

Vintage verzamelaarsjaarbeurs

Vintage verzamelaarsjaarbeurs

Vintage verzamelaarsjaarbeurs

Vintage verzamelaarsjaarbeurs

Vintage verzamelaarsjaarbeurs

Vintage verzamelaarsjaarbeurs

vintage

vintage

vintage

vintage

vintage

vintage

vintage

vintage

vintage

vintage