Kraamhouder in beeld: Vrouwenhand

ruben
26 maart 2024
2 min

Ontdek de betoverende wereld van handgemaakte kleden en kelims, doordrenkt met mystiek en symboliek, rechtstreeks uit Anatolië. Deze prachtstukken, met liefde vervaardigd door vrouwen, thuis of naast hun tent, zijn een ode aan vakmanschap en erfgoed. Laat je meevoeren naar de VerzamelJaarbeurs in april, waar de combinatie van onze Beurs en Vrouwenhand zich opnieuw bewijst als een match made in heaven. Na een overweldigende ontvangst tijdens onze debuutdeelname in het najaar van 2022, hebben we met trots onze eigen winkel geopend.

Maak kennis met Peter en Colette – een duo dat gevallen is voor de charme van Turkije sinds 1980. Van de adembenemende landschappen en hartelijke mensen tot de rijke cultuur en de smaakvolle keuken, maar bovenal, de betoverende tapijten en kelims. Istanbul’s bazaars waren het begin van een levenslange passie, een passie die Colette, met haar achtergrond in design en winkelconcepten, volledig deelt.

Maar wat maakt onze kleden zo speciaal? Ze zijn het resultaat van een eeuwenoude cultuur en traditie, zorgvuldig handgeweven met gesponnen wol en gekleurd met natuurlijke verfstoffen. Elk symbool vertelt een verhaal – van natuurverschijnselen en rituelen tot diep persoonlijke emoties. Deze kleden zijn niet alleen een stukje geschiedenis; ze zijn een kunstwerk, een statement en een schitterende aanvulling op elk interieur.

Ons avontuur brengt ons regelmatig naar de bergdorpen van Turkije, op zoek naar die ene speciale vondst. Na een zorgvuldige wasbeurt en eventuele restauratie, brengen we deze schatten naar Nederland, elk met hun unieke verhaal. Zo vonden we ons pronkstuk, een kleed met een geschiedenis van minstens 250 jaar, volgens koolstofdatering – een echte schat.

Beleef de magie zelf en laat je omhullen door de kleuren en verhalen van onze kleden met een ziel. Bezoek de stand van Vrouwenhand op de VerzamelJaarbeurs en ontdek hoe elk stuk een verrijking kan zijn voor jouw interieur. We nodigen je uit om samen met ons de schoonheid van deze tijdloze kunstwerken te verkennen.

ruben